ŞI-AU VĂZUT VISUL ÎMPLINIT! Încă o familie din Bălţi şi-a cumpărat propria locuinţă graţie programului PRIMA CASĂ

Embed:

Încă o familie din Bălți și-a văzut visul împlinit grație programului guvernamental Prima Casă 2. După ce au stat cu chirie 12 ani, soții Matcovschi au decis să-şi cumpere un apartament în valoare de 17 mii de euro. Cuplul a achitat o cotă de start de 3 mii de euro şi a luat un credit ipotecar în valoare de 14 mii de euro. Jumătate din valoarea împrumutului va fi plătită de stat.

"Procedura de creditare undeva a durat două-trei săptămâni. Noi am procurat apartament de 35 metrii pătrați, dar planificarea e foarte bună", a spus Igor Matcovschi, beneficiar al programului Prima Casă.

Igor Matcovschi este angajat al Centrului Militar din Bălţi. El povestește că grație facilităților oferite de program, familia sa va achita lunar circa 1500 de lei pentru rambursarea creditului. Suma este chiar mai mică decât taxa de chirie pe care o achita până nu de mult.

"Eu sunt foarte bucuros ca există acest program. Un mulțumesc pentru Guvern. Suntem bucuroși că putem să trăim aici, în țara noastră", a zis Igor Matcovschi, beneficiar al programului Prima Casă.

Soţii Matcovschi şi cele două fiice s-a mutat în propria locuinţă acum o săptămână. Gospodina familiei spune că apartamentul e spațios și confortabil.

" Avem o baie spațioasă foarte comodă unde încape totul. N-am adus încă toată mobilă, dar sperăm că într-o săptămână o se ne aranjăm", a spus Eugenia Matcovschi, beneficiară al programului Prima Casă.

Reprezentanții Centrului Militar din Bălți spun că programul lansat de Guvern va contribui la stoparea exodului de specialişti, iar Igor Matcovschi este un bun exemplu în acest sens.

"Acest program este binevenit. Aplicând la acest program a rămas în țara noastră, activând în continuare în funcție de funcționar public la lucrul lui pe car îl iubește și îndeplinește conștiincios și pentru noi ca instituție este benefic că ne-am păstrat angajatul", a declarat Tatiana Pârlițanu, şefa Secţie Resurse Umane la Centrul Militar din Bălţi.

Programul "Prima Casă 2" este destinat bugetarilor. Celor care vor să-şi cumpere o locuinţă prin intermediul acestuia, statul le achită jumătate din creditul contractat, beneficiarii urmând să plătească cealaltă jumătate şi dobânzile. Costul apartamentului  nu poate depăși 600 de mii de lei, iar creditul se acordă pe o perioadă de maximum 25 de ani.

Înregistrarea cererilor de acordare a compensațiilor se face prin intermediul unui registru online, disponibil pe pagina primacasa.gov.md

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu