O familie de polițiști şi-a cumpărat apartament în cadrul programului Prima Casă

Embed:

Şi-au cumpărat propriul cămin, unde îşi vor clădi fericirea. Este vorba despre soţii Marchitan, din Soroca. Ei muncesc la Inspectoratul de Poliţie din oraş şi au apelat la programul "Prima Casă". Fără acest proiect guvernamental, familia nici nu îndrăznea să viseze la o casă.

Povestea de dragoste a soţilor Marchitan a început încă în adolescenţă. Ambii au învăţat la Academia de Poliţie şi s-au întors în oraşul de baştină. Cuplul a avut de gând să plece peste hotare, pentru a aduna bani pentru o locuinţă.

"Pentru a ne face o casă, ori un apartament, însă din 2011, activând în cadrul Inspectoratului de Poliţie Soroca, am hotărât să creştem puţin copiii, să căpătăm experienţă în domeniul legislaţiei", a spus ofiţerul superior la IP Soroca, Victor Marchitan. 

"Până la lansarea proiectului, nu am avut posibilitatea să ne cumpărăm o casă", a spus specialistul serviciului interacţiune comunitară, IP Soroca, Natalia Marchitan.

Familia Marchitan a luat un credit pe 25 de ani şi achită o rată lunară de peste patru mii de lei. Mereu şi-a dorit o casă pe pământ, iar acum visul a devenit realitate.

"Vrem să punem doi copaci pentru copiii noştri. Mă gândesc un piersic", a spus ofiţerul superior la IP Soroca, Victor Marchitan.

Recent, Guvernul a lansat şi programul "Prima Casă 2", pentru funcţionarii publici. Profesorii, medicii, polițiștii, militarii și alți angajaţi ai instituţiilor de stat pot beneficia şi de o compensație din partea statului în valoare de 50 la sută din suma creditului ipotecar.

Acest lucru i-a bucurat pe angajaţii Inspectoratului de Poliţie Soroca.

"Personal, sunt bucuros de acest program, pentru că pot să beneficiez de un loc de trai al tău, cu ajutorul statului", a spus inspectorul superior, IP Soroca, Victor Lefter.

"După părerea mea, este un proiect binevenit, deoarece fiecare dintre noi, care nu dispune de propria locuinţă, are posibilitatea să şi-o cumpere", a spus inspectorul principal, IP Soroca, Victor Vizitiu.

Premierul Pavel Filip a mai anunţat şi despre lansarea programului "Prima Casă 3", care presupune compensarea treptată din bugetul de stat a creditului ipotecar, de la 10 până la 100%, în funcție de numărul copiilor din familie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu