O familie de patru persoane din San Francisco nu trebuie să câştige mai mult de 117.400 de dolari pe an. Care este motivul

Pentru a fi încadrată automat la categoria „venituri foarte mici”, o familie de patru persoane din San Francisco nu trebuie să câştige mai mult de 117.400 de dolari pe an, realatează Business Insider, citat de businessmagazin.ro

Aceasta este concluzia la care a ajuns Departamentul de Gospodării şi Dezvoltare Urbană al SUA, într-un raport recent lansat. Raportul este despre nivelul de trai al familiilor din SUA, iar zona metropolitană San Francisco este uşor sub media de venit din zonă de 118.400 de dolari anual.
 
Pentru a fi încadrate la „venituri foarte mici”, familiile de patru persoane trebuie să câştige în limita a 73.300 de dolari anual, iar cei care câştigă 44.000 de dolari sunt încadraţi ca având „venituri extrem de mici”.
 
Prin comparaţie, în New York, limita ca o familie să depună dosarul pentru „venituri mici” este de 83.450 de dolari, iar în Baltimore sau Phoenix această limită este de 71.900, respectiv 55.300.
 
Costul de trai din San Francisco nu este nicio surpriză. În ultimii ani, zona se confruntă cu o criză a preţurilor imobiliarelor, care pare că se acutizează. Cum foarte multe companii din IT îşi stabilesc sediile în zonă, salariile mari din această industrie fac ca preţurile imobilelor să crească în continuare.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu