O fabrică de cablaje s-a deschis la Orhei. 2.500 de oameni au locuri de muncă (FOTOREPORT)

2.500 de locuri noi de muncă au fost create în orașul Orhei. Compania germano-niponă Sumitomo Electric Bordnetze a deschis acolo o fabrică de cablaje, care se extinde pe un teritoriu de 27 de mii de metri pătraţi. Investiţia este de 30 de milioane de euro.

La fabrică vor fi produse cablaje, componente electrice şi electronice pentru automobile.

"Acest proiect va fi de succes, fiindcă în rezultat vor avea de câștigat toți: și compania, și bugetul țării, bugetul orașului, oamenii din această regiune care au șansa unui loc de muncă stabil în condiții decente. Am această certitudine, pentru că mizăm pe brandul cu care lucrăm, care ne obligă să fim buni în ceea ce facem", a declarat directorul reprezentanţei SBNEMD, Igor Corman. 

"Capital japonez, tehnologie germană, experienţă poloneză şi implicarea totală a moldovenilor. Toate astea ne ajută să spunem că suntem sortiţi succesului", a declarat directorul executiv Sumitomo Electric Bordnetze, Oliver Schacht.

În prezent, la întreprindere sunt deja angajaţi 500 de muncitori, care au parte de condiţii de muncă europene, pachet social deplin şi un salariul mediu lunar de 6.500 de lei.

Oamenii spun că, datorită acestei companii, vor renunţa la gândul de a pleca peste hotare.

"Sunt fericită că sunt aproape de copil. Sunt fericită că am de lucru în țara mea."

"- Cum sunt condițiile aici? – Foarte bune. Hrana, drumul gratuit, curățenia super."

"Condiţiile sunt până când avantajoase, suntem destul de mulţumiţi. Am făcut cursuri aici în fabrică, cu instructori veniţi din Polonia, din Ucraina, din Moldova şi din România."

Premierul Pavel Filip spune că deschiderea fabricii este o confirmare a faptului că lucrurile în ţara noastră merg în direcţia corectă.

"Investitorii străini nu vin la invitație și la chemări. Pentru aceasta trebuie de muncit. Tot ce am făcut noi când vorbeam și poate mai puțină lume atrăgea atenția la reformele pentru îmbunătățirea mediului de afaceri. Pentru că avem această inaugurare, mă face să fiu încrezător că toate care le facem, înseamnă că ne mișcăm în direcția corectă", a declarat premierul Pavel Filip. 

Potrivit statisticilor, volumul total al investiţiilor în zonele economice libere a fost de peste 305 milioane de dolari. În ţară sunt 15 fabrici în domeniul automotive.

"Pentru următorii doi ani de zile, planificăm să atragem investiții de peste 250 de milioane de dolari și să dublăm numărul persoanelor angajate în Zonele Economice Libere. În prezent, avem deja peste 12 mii cinci sute de oameni deja încadrați în Zonele Economice Libere", a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc. 

Viceministrul Economiei și Infrastructurii Vitalie Iurcu a avut o întrevedere cu reprezentanții unei companii nipone, specializată în fabricarea componentelor din oțel.

Firma s-a arătat gata să investească într-o uzină de utilaje agricole în Moldova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu