O explozie de proporţii a distrus un bloc locativ din regiunea Belgorod

O explozie de proporţii a distrus un bloc locativ din regiunea Belgorod, Rusia. Deflagraţia provocată de o scurgere de gaze a dus la prăbuşirea a patru etaje. Un om a murit, iar şase au fost răniţi în urma tragediei.

Explozia s-a produs aseară în jurul orei 19:00, ora locală. În clădire se aflau 23 de oameni, majoritatea dintre ei abia ajunseseră acasă de la muncă. La un moment dat, s-a auzit o bubuitură puternică, urmată de prăbuşirea pereţilor. S-a început panica. Unii oameni au sărit peste fereastră pentru că scările au fost distruse.

"Nu puteam ieşi. Soţul l-a luat pe cel mai mic dintre copii, l-a îmbrăcat şi l-a scos afară. Apoi au început să se aproapie trecătorii şi ne-au întrebat dacă avem nevoie de ajutor."

Explozia s-a produs la primul etaj al clădirii şi a fost atât de puternică încât geamurile blocurilor vecine au fost făcute ţăndări. La scurt timp după deflagraţie, la faţa locului au intervenit echipajele de salvatori. Ei au început imediat operaţiunea de căutare a victimelor. Un bărbat era dat dispărut.

Din nefericire, bărbatul a fost găsit fără suflare printre ruine.

SERGHEI POTAPOV, reprezentant Ministerul Situaţiilor de Urgenţă: "Operaţiunea de salvare s-a încheiat. În total, au participat 209 salvatori din cadrul Ministerului Situației de Urgenţă şi 66 de autospeciale."

Autorităţile locale urmează să decidă unde vor fi cazaţi oamenii care au rămas fără locuinţe.
loading...

Lasă un comentariu