O explozie a luat viaţa a PAISPREZECE copii în Yemen. Încă 20 sunt în stare gravă

Paisprezece copii au fost ucişi şi alți 16 răniţi într-o explozie produsă duminică în Sanaa, capitala Yemenului, a anunțat marți UNICEF.

O bombă a explodat în apropierea unei școli din Sanaa, și 30 de copii, majoritatea sub vârsta de 9 ani, surprinși de deflagrație.

Dintre cei 30, 14 și-au pierdut viața și alți 16 au fost răniți. Unii dintre aceștia sunt în stare ”critică”, astfel încât bilanţul celor decedaţi ar putea creşte, a avertizat UNICEF.

UNICEF nu a anunțat care este sursa exploziei, dar rebelii houthi, care controlează Sanaa, au afirmat că civilii au fost victime ale unui raid aerian al coaliţiei conduse de Arabia Saudită.

Acuzaţia nu a fost confirmată, însă, din nicio sursă independentă. Coaliţia sub comandament saudit a negat că ar fi bombardat duminică Sanaa. Yemenul este devastat de un război care opune guvernul, susţinut mai ales de Arabia Saudită, rebelilor houthi, sprijiniţi de Iran.

Conflictul de aici s-a soldat cu aproximativ 10.000 de morţi, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în timp ce asociaţii de apărare a drepturilor omului afirmă că bilanţul real al deceselor ar putea fi de cinci ori mai ridicat.

Războiul a aruncat 14 milioane de locuitori în pragul foametei, ONU atrăgând atenţia că Yemenul se confruntă cu cea mai gravă criză umanitară din lume. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu