"O experiență unică!" Trei bucătari francezi au pregătit plăcinte la Mănăstirea Frumoasa din Călărași, fiind ajutaţi de măicuțe (FOTO)

Trei bucătari francezi au fost testaţi astăzi de către măicuțele de la mănăstirea Frumoasa din raionul Călărași. Aceștia au fost provocați să prepare plăcinte tradiționale moldovenești. Lecția oferită de călugăriţe le-a fost pe placul celor trei, care spun că au rămas încântați de bucatele noastre. 

Maicele le-au organizat bucătarilor un atelier gastronomic. Acestea le-au arătat întreg procesul de preparare a plăcintei tradiționale cu "gâțe".

După ce au frământat aluatul pentru plăcinte, bucătarii francezi împreună cu măicuțele au adăugat umplutura. Totuși, cei trei au decis să experimenteze, fapt care le-a uimit pe călugăriţe.

"A fost o experiență unică, fantastică. Am învățat rețete noi și toate astea într-un loc absolut magnific", a spus  Franck Audu, bucătar.

"Pentru noi este foarte important să redescoperim bazele bucătăriei locale. Cel mai important pentru noi nu este faptul ca să învăţăm exact cum se prepară plăcintele moldoveneşti, ci ca noi străinii, să ne bucurăm de acestea de fiecare dată când venim în țara voastră", a menţionat Julien Cruege, bucătar .

Maicele au rămas încântate de vizita bucătarilor: 

"S-au descurcat, ne-au copiat. Da, da".

"Bucătarul e bucătar, oriunde ar fi".

Bucătarii s-au arătat curioși și de multitudinea de borcane, care erau în beci și au ținut cu tot dinadinsul să afle mai multe.

Bucătarii au vizitat biserica, dar și muzeul din curtea mănăstirii. Jean Pierre Xiradakis, Julien Cruege, Franck Audu au venit în Republica Moldova pentru trei zile în cadrul Campaniei internaționale "Gout de France". Campania are drept obiectiv renașterea tradițiilor gastronomice păstrate cu strictețe de mănăstiri pe parcursul secolelor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu