O eroare a sistemului de evaluare a examenelor de stat A LUAT VIAŢA a cel puţin 20 de elevi indieni

Cel puțin 21 de elevi s-au sinucis în ultima săptămână în India, după ce o problemă a sistemului informatic de calculare a rezultatelor la examene a făcut ca aceștia să nu ia note de trecere.

Printre victime, toate din statul Telangana, se află cel puțin un băiat care s-a aruncat în fața unui tren și o altă fată care și-a dat foc, scrie Daily Mail.

Autoritățile locale au recunoscut că au existat „probleme majore” cu noul sistem informatic folosit pentru a nota lucrările și că a existat și o eroare umană. Elevi care în alți ani s-au descurcat foarte bine la examene și care aveau rezultate bune la învățătură s-au trezit acum cu note foarte mici.

Politicienii au promis că se va realiza o reevaluare a rezultatelor, dar îngrijorările în rândul părinților persistă deoarece noul soft va fi realizat de aceeași firmă. Sute de părinți și elevi au ieșit de pe străzi pentru a protesta. În total, aproape 1 milion de elevi au susținut examenele de stat, iar dintre aceștia peste 300.000 au picat. Făcând un apel către elevi, șeful guvernului din statul Telangana le-a cerut copiilor să nu-și facă rău.

"Faptul că nu treceți examenele nu înseamnă că nu veți reuși în viitor. Viața este prețioasa. Chiar dacă nu reușiți să luați examenele, vor exista multe alte oportunități", le-a transmis acesta. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu