O eclipsă de Soare va întuneca Pământul. Fenomenul va fi vizibil în special în SUA, în această seară

Embed:

O eclipsă totală de Soare, care este unul dintre cele mai aşteptate fenomene astronomice ale secolului, se va produce în această seară. La ora 20:45, ora Moldovei, Luna va acoperi în totalitate Soarele. Eclipsa NU va fi vizibilă pe cerul din ţara noastră. De ea se vor bucura Statele Unite, dar şi unele ţări din Europa, printre care Marea Britanie, Norvegia, Belgia, Franţa, Spania şi Portugalia. 

Eclipsa din această seară va începe la ora 19:15, ora Moldovei. Atunci, Luna va acoperi câte puţin discul solar, ajungând într-o singură oră să-l acopere în totalitate. Cel mai bine, fenomenul va putea fi urmărit de locuitorii Statelor Unite.

"Vom vedea ceva ce nu am mai văzut până acum. Sper că după eveniment voi spune că nu ne-am aşteptat la o privelişte atât de impresionantă. Sunt sigur că vom face noi descoperiri şi că vom fi mândri că am fost martorii acestui fenomen."

"Nu am mai văzut până acum o eclipsă de soare. Cred că aceasta este o oportunitate bună pentru a cunoaşte mai multe despre universul nostru şi să înţeleg care este rolul meu în el."

Producătorii de ochelari de eclipsă au înregistrat vânzări colosale.

"În ultimele şase luni am vândut peste 121 de mii de perechi de ochelari de eclipsă. 90 de mii le-am vândut doar în această săptămână. "

Acesta va fi a 11-a eclipsă totală de Soare din acest secol, dar prima vizibilă şi în Statele Unite.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu