O echipă de filmare începe lucrul asupra peliculei despre cei 33 de mineri chilieni blocaţi în subteran în 2010

Embed:

O echipă de filmare începe lucrul asupra producţiei care va reflecta drama celor 33 de mineri din Chile, blocaţi în subteran în 2010. Cunoscutul actor Antonio Banderas, împreună cu alte staruri de la Hollywood, s-au întâlnit cu liderul de la Santiago, Sebastian Pinera.

Vedetele Antonio Banderas, Rodrigo Santoro şi Juliette Binoche, care vor juca în filmul despre cei 33 de mineri, au fost primite la palatul preizdenţial de la Santiago. La întâlnire au fost şi câţiva dintre muncitorii care au stat blocaţi sub pământ timp de aproape 70 de zile.

"Această poveste arată cum, timp de 70 de zile, aceşti oameni s-au agăţat de nişte pietre, cu un vis în suflet, cel de a revedea lumina soarelui", a spus actorul Antonio Banderas.

Preşedintele statului Chile a ţinut să reamintească cum povestea minerilor a sensibilizat lumea întreagă.

"Oamenii înţelegeau atunci că misiunea este aproape imposibilă şi că doar o minune va face posibilă găsirea şi salvarea tuturor, nimeni nu avea nevoie de 33 de cruci într-un capăt al unui pustiu. Lumea avea nevoie de speranţe, de poveşti cu final fericit", a declarat preşedintele statului Chile, Sebastian Pinera.

Echipa va merge la mină pentru filmări pe 4 februarie. În 2010, 33 de mineri chilieni au rămas 69 de zile blocaţi în subteran, la o adâncime de peste 700 de metri. Ei au reuşit să supravieţuiască prin raţionalizarea alimentelor şi au fost scoşi printr-un tunel cu o lungime de 622 de metri, într-o operaţiune transmisă în direct de televiziuni din lumea întreagă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu