O echipă de experți ruși, în INSPECȚIE în Moldova. Ce controale vor efectua specialiștii

Embed:

O echipă de specialişti de la Serviciul Fitosanitar din Rusia se află în Moldova. Despre aceasta a anunţat, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, ministrul Agriculturii, Ion Sula. Experţii ruşi vor efectua o serie de controale, iar în funcţie de rezultate ar putea decide ridicarea embargoului asupra fructelor moldoveneşti. 

Ministrul Agriculturii, Ion Sula, a declarat că specialiştii de la Moscova vor urmări activitatea unor producători moldoveni, a Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor şi vor verifica sistemul de siguranţă al alimentelor, dar şi pe cel de control din domeniul fitosanitar.

În funcţie de rezultatele verificărilor aceştia ar putea decide reluarea exportului de fructe moldoveneşti în Rusia.  Oficialul de la Chişinău spune că va aborda subiectul cu experţii şi la o întâlnire a miniştrilor Agriculturii care va avea loc în perioada 4-5 iunie, la Milano.

Rusia a interzis importul de fructe şi legume din Moldova, în vara anului 2014, pe motiv că acestea nu ar corespunde cerinţelor de calitate, fără să prezinte însă dovezi. Din septembrie a fost interzis importul de conserve din fructe şi legume.

Iar, ulterior autorităţile ruse au respins şi producţia din carne. Recent, două companii din acest domeniu au putut relua însă exportul pe piaţa rusească.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu