O deţinută a Penitenciarului nr.13 din Capitală dezvăluie cum a fost violată de către un angajat al instituţiei VIDEO EXCLUSIV

Embed:

Dezvăluiri şocante ale unei deţinute din penitenciarul nr. 13. Femeia a povestit, în exclusivitate pentru Publika TV, că a fost obligată să întreţină relaţii sexuale cu un angajat al instituţiei. Iar când a rămas însărcinată, conducerea penitenciarului ar fi forţat-o să avorteze. În tot acest timp, spune femeia, a fost ameninţată să nu povestească despre cele întâmplate.

Tatiana Canţer susţine că, din luna octombrie 2011, a fost obligată să întreţină relaţii intime cu un angajat al închisorii.

"Mi-a spus că îmi permite să am o întrevedere, dar în schimb să am relaţii sexuale cu el. Şi eu am fost de acord", povesteşte deţinuta.

Peste un timp, femeia şi-a dat seama că a rămas însărcinată. Ea spune că s-a adresat directorului penitenciarului.

"A doua zi după ce am discutat cu dânsul, mi s-a dat o pastilă ca să am avort spontan. Eu am început să mă simt rău, să am dureri în burtă. Iar când m-am adresat la medic, mi-a zis că aşa trebuie să fie timp de opt zile", mai spune femeia.

Tatiana povesteşte că, în pofida durerilor acute, a stat în celulă trei săptămâni. Abia după aceasta a fost dusă la Centrul Mamei şi Copilului.

"Mă ameninţă, îmi spune să tac şi să nu uit că am doi copii acasă şi îmi spune adresa, şi pe ce stradă se află copii mei", îşi aminteşte deţinuta.

Sarcina de trei săptămâni a femeii a fost confirmată de medicii de la Spitalul raional din Hânceşti, unde Tatiana a fost examinată în noiembrie 2011. Peste o lună, însă, specialiştii de la Centrul Mamei şi Copilului au concluzionat că femeia nu este însărcinată şi nici nu putea fi. Acelaşi lucru l-au afirmat şi reprezentanţii Departamentului Instituţii Penitenciare.

"Dacă studiem fişa medicală a Tatianei Canţer, vedem că este indicată concluzia unui medic independent. Este negru pe alb scris că graviditatea femeii nu se confirmă. În acea perioadă ea nici nu putea să rămână însărcinată pentru că avea sterilet", a precizat Ana Druţa, şefa Direcţiei Relaţii Publice a Departamentului Instituţii Penitenciare.

Tatiana Canţer are 24 de ani şi a fost condamnată la şase ani de închisoare pentru huliganism. Pe 24 aprilie 2012, Curtea de Apel i-a redus termenul de detenţie până la patru ani şi jumătate. Tatiana a depus o plângere la Procuratura Generală pe marginea pretinsului viol din penitenciar. Pe acest caz a fost iniţiată o anchetă.

Precizăm că anterior, Departamentului Instituţiilor Penitenciare a remis un comunicat de presă în care se menţionează că informaţiile potrivit cărora, Tatiana Canţer ar fi fost obligată să întreţină relaţii sexuale cu un angajat al instituţiei nu corespund realităţii. Totodată, în comunicat se punctează că declaraţiile referitoare la această situaţie au avut scopul de a dezinformat publicul larg, utilizându-se informaţii aberante, lipsite de temei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu