O deputată PPDA confirmă dezbinarea în Blocul ACUM: Maia Sandu şi Andrei Năstase nu s-au mai întâlnit

Embed:

Fracțiunea PAS a decis să meargă separat, iar Maia Sandu şi Andrei Năstase nu s-au mai întâlnit, după ce Guvernul Sandu a fost demis. Declaraţia a fost făcută de deputata fracțiunii PPDA, Arina Spătaru, într-un interviu pentru diez.md.

"Eu îi privesc cu tristețe pe liderii noștri. Se învinuiesc reciproc la televizor și constat că de atunci când Maia Sandu pentru ultima dată ne-a vizitat fracțiunea, ea și Andrei Năstase nu s-au mai întâlnit. Este dureros acest lucru, întrucât noi am făcut multe lucruri frumoase împreună. Îmi pare rău că de acum încolo s-a luat decizia să mergem separat. Aceste premise au apărut doar după alegerile locale, atunci când fracțiunea PAS a decis să meargă separat", a menţionat Spătaru.

Totodată, deputata PPDA a declarat că nu a ştiut despre decizia Maiei Sandu de a-și asuma pe propria răspundere desemnarea procurorului general.

"Personal nu am știut despre decizia pe care urma s-o ia Maia Sandu la acea ședință. Este adevărat că decizia Maiei Sandu de a-și asuma pe propria răspundere desemnarea procurorului general nu a fost cunoscută dinainte. Eu personal nu am știut și nu am vorbit despre asta cu colegii mei. Am aflat din presă și acest lucru puțin m-a întristat, pentru că mi-ar fi plăcut ca prim-ministra pe care am votat-o în parlament, cel puțin, să mă țină la curent și asta nu e pentru că am mare orgoliu, vorbesc despre comunicare. Eu cred că dacă e o asumare de guvern, atunci această persoană este responsabilă de consecințele acestui pas. Ați văzut care au fost urmările. Cred că Maia Sandu trebuia să-și retragă inițiativa. În final avem ceea ce avem", a conchis Arina Spătaru.

Solicitaţi de Publika, Maia Sandu şi Andrei Năstase nu au răspuns la telefon pentru a comenta declaraţiile Arinei Spătaru. Anterior, într-un interviu pentru agenţia de presă IPN, preşedintele PAS a spus că Blocul ACUM a încetat să existe ca formaţiune electorală imediat după alegerile locale. Şi liderul Platformei DA a menționat că partidul pe care îl conduce și PAS au făcut front comun în alegerile parlamentare şi locale. Acum însă, fiecare are propria agendă de lucru. 

Cabinetul de miniştri condus de Maia Sandu a fost demis, printr-o moţiune de cenzură iniţiată de socialişti, în data de 12 noiembrie, după cinci luni de guvernare. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu