O delegaţie oficială din Republica Belarus efectuează o vizită de lucru la Chişinău

Embed:

O delegaţie oficială din Republica Belarus în frunte cu prim-ministrul Andrei Kobeakov efectuează o vizită de lucru la Chişinău.

Astăzi, şeful Guvernului de la Minsk s-a întâlnit cu omologul său moldovean Pavel Filip.

Demnitarii au discutat despre relaţiile comerciale, dar şi despre posibilitatea încurajării investiţiilor reciproce în diverse domenii. Tot astăzi, oficialul străin a participat la deschiderea Centrului de cultură belorusă. 

Citeşte şi Pavel Filip: Belarus nu este doar un partener al Republicii Moldova, ci un prieten adevărat (FOTO)

La Chişinău, premierul belarus a fost întâmpinat cu onoruri militare.

Andrei Kobeakov și omologul său moldovean, Pavel Filip au avut o întrevedere bilaterală, ulterior, şeful Executivului de la Minsk a participat la deschiderea Centrului de cultură belorusă în Chişinău.

Prezentă la eveniment, ministrul Culturii, Monica Babuc a declarat că inaugurarea centrului va consolida şi mai mult relaţiile culturale dintre cele două state.

"Domeniile precum agricultura sau industria sunt foarte importante, dar spiritualitatea este și mai importantă, deoarece asta îi unește pe oameni cel mai mult", a declarat ministrul Culturii, Monica Babuc.

"Noi am deschis centre culturale şi în alte ţări ale lumii. Suntem bucuroşi că în acest an, un alt centru cultural belorus este deschis și în Republica Moldova, care este o ţară minunată, cu o istorie, o cultură bogată, şi cu oameni minunaţi", a declarat ministrul Culturii al Republicii Belarus, Vasili Cernic.

Ministrul Culturii a venit şi cu un cadou pentru diaspora belarusă.

"Vrem să vă dăruim o copie a sculpturii lui Constantin Brâncuşi, numită "Coloana Eternităţii". Dorim o viaţă veşnică Centrului cultural".

Centrul de cultură a fost deschis cu suportul unei companii belaruse, care activează de mai mult timp de piaţa moldovenească.

"Vom inaugura aici o şcoală de artă pentru copii. Vom organiza evenimente legate de istoria, tradiţia şi sărbătorile poporului belarus", a declarat președintele Centrului de Cultură belorusă, Ana Babin.

"Noi, diaspora belarusă, ne vom aduna aici şi vom petrece toate evenimentele noastre. Pentru noi acest centru este foarte important."

"Nici nu ne-am aşteptat că vom avea un sediu atât de frumos. Suntem foarte recunoscători preşedintelui Lukaşenko şi autorităţilor moldoveneşti."

Premierul Republicii Belarus, Andrei Kobeakov se va afla şi mâine la Chişinău.

Oficialul va participa la forumul economic moldo - belarus şi va vizita Centrul de asamblare a troleibuzelor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu