O delegație de la BERD vine în Moldova. Oficialii europeni vor anunța crearea Consiliului Economic pe lângă prim-ministru

O delegație de rang înalt de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va efectua o vizită în Republica Moldova în perioada 22-24 iulie. Aceasta va fi condusă de directorul executiv pentru Turcia, Europa de Est, Caucaz și Asia Centrală, Olivier Descamps.

Delegația BERD urmează să se întâlnească cu şeful statului, Nicolae Timofti, premierul Iurie Leancă, ministrul economiei, Valeriu Lazăr, guvernatorul BNM, Dorin Grăguţanu, dar şi cu alţi ofociali moldoveni.

De asemenea, oficialii europeni vor purta discuţii şi cu diplomați străini, investitori, asociații de afaceri și reprezentanți de rang înalt ai clienților existenți și potențiali ai Băncii.

În timpul vizitei, Olivier Descamps și Iurie Leancă vor anunța crearea Consiliului Economic pe lângă prim-ministru. "Moldova are nevoie de mai multe investiții locale și străine care ar genera locuri de muncă pentru a susține creșterea economică. Un mediu investițional favorabil și previzibil, caracterizat prin transparența structurilor de proprietate și respectarea statului de drept, va cataliza investițiile. BERD este pregătită să sprijine, cu recomandări, expertiză și fonduri, efortul autorităților de a crea condiții mai bune pentru a dezvolta afaceri în țară", a declarat Descamps.

BERD este unul dintre cei mai mari investitori în Republica Moldova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu