O delegație a Parlamentului European va efectua o vizită la Chișinău

O delegație de 14 membri ai Comisiilor pentru Afaceri Externe și Buget și ai Comitetului Parlamentar de Asociere UE - Republica Moldova (PAC) va veni în Republica Moldova în perioada 3-6 aprilie, 2018, pentru a evalua nivelul de implementare a Acordului de asociere UE - Republica Moldova și pentru a monitoriza utilizarea sprijinului financiar din partea UE.

Delegația Parlamentului European, condusă de Laima Andrikienė (Afaceri Externe), Andi Cristea (delegația PE la PAC) și Siegfried Mureşan (Buget) va evalua eficacitatea utilizării asistenței acordate prin intermediul bugetului UE. Aceasta va acorda o atenție specială  implementării Acordului de Asociere UE- Republica Moldova, în contextul viitorului raport parlamentar al Comisiei pentru Afaceri Externe privind stadiul implementării a prezentului acord.

Membrii delegației vor avea întrevederi cu conducerea Republicii Moldova, cu reprezentanții opoziției și ai societății civile. Va fi discutată evoluția în realizarea reformelor, în special a celor legate de statul de drept, buna guvernare, sectorul judiciar și mass-media, precum și lupta împotriva corupției.

În data de 5 aprilie, la sediul Parlamentului Republicii Moldova se va desfășura cea de-a șasea reuniune a Comitetului Parlamentar de asociere UE- Republica Moldova.

După întâlnirile din Republica Moldova, deputații europeni din Comitetul pentru Afaceri Externe se vor deplasa în Ucraina pentru o vizită de două zile pentru a face bilanțul implementării Acordului de asociere UE-Ucraina.

La întoarcerea lor,  Deputații Europeni ai Comisiilor pentru Buget și Afaceri Externe vor raporta cu privire la rezultatele misiunii în comisiile respective.

 

 
 
 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu