O copilărie mai frumoasă pentru micuţii din Elizavetovca. În sat a fost amenajat un teren de joacă

Embed:

Copiii din satul Elizavetovca, raionul Ungheni, vor avea parte de o copilărie mai frumoasă de acum încolo. În această localitate a fost astăzi inaugurat un teren de joacă, amenajat cu tobogane și leagăne. Inițiativa a venit din partea părinților și a fost susţinută de primarul din localitate.

Acesta este primul teren de joacă amenajat în satul Elizavetovca. Dornici de distracţie, micuţii nu au ezitat să testeze toboganele:

"E destul de bine, căci înainte nu era, dar acum a făcut și o să vină mai mulți copii. Acasă mai mult stăteam, la calculator".

"Eu m-am bucurat că o să avem teren de joacă, unde o să ne jucăm și o să ne distrăm".

"Îmi pare că este foarte vesel și mulți copii o să se joace aici".

Părinţii spun că parcul va fi de acum înainte atracţia principală a copiilor:

"Copiii nu aveau unde să se joace până acuma. E un lucru foarte bun. Stăteam cu ei prin drum, nu aveau ocupație, dar acum e destul de bine pentru copii".

"Foarte mare importanță are, ei nu au avut niciodată așa ceva. Ne-a fost foarte greu. Îi duceam la grădiniță la Ungheni și nu îi puteam rupe de la tobogane și scrâncioburi. Și foarte suntem mulțumiți pentru ceea ce a făcut primarul".

Primarul susține că propunerea părinţilor a fost una binevenită și se bucură de rezultatul obținut.

"S-a început la 1 februarie și a dat Dumnezeu să finisăm astăzi și să sărbătorim deschiderea oficială a acestui parc 'Lumea Copiilor'. Zi de zi, mămicile făceau mâncare pentru persoanele care lucrau", a spus Mihail Burlacu, primarul satului Elizavetovca, Ungheni

La deschiderea oficială a terenului de joacă a participat și deputatul PDM, Valentina Stratan:

"Este o mare bucurie, căci în pofida tuturor greutăților, putem să ne organizăm și să facem lucruri frumoase. Dacă ar fi să organizăm așa ceva la nivel de țară, cred că Republica Moldova are viitor".

Proiectul a costat aproape 40 de mii de lei, bani acordați de primăria din localitate și Consiliul raional Ungheni. În Elizavetovca locuiesc aproximativ 80 de copii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu