O construcţie uriaşă, realizată de ingineri moldoveni, a fost vândută cu trei milioane de euro muzeului Luvru

Embed:

O construcţie gigant din fier, realizată de ingineri moldoveni, face furori în Franţa. Este vorba despre o creaţie realizată de o echipă de sudori de la Măgdăcești, raionul Criuleni, pe care moldovenii au vândut-o cu trei milioane de euro muzeului Luvru din Paris.

Lucrarea a impresionat vizitatorii, iar francezii bogați și-au comandat deja copii pentru a le instala la reşedinţele lor.

Așa arată opera de la Măgdăcești, instalată în curtea muzeului parisian. Compoziţia este formată din zeci de cuburi din metal de diferite mărimi, cu o înălţime de opt metri şi o greutate de peste şapte tone.

Ideea realizării proiectului aparţine arhitectului din Japonia, Sou Fujimoto, care a și semnat un contract cu firma de la Măgdăcești. După succesul fulminant, comenzile au început să curgă gârlă.

"Asta este prima lucrare care deja pleacă la om acasă, este procurată de către cineva personal. Acum am asamblat-o, rămâne să vedem ce mai rămâne de lucrat, apoi o dezasamblăm, o aducem la numitorul comun şi o trimitem în Franţa. Aici s-a lucrat aproape două luni de zile, zece muncitori, aproape 40 de zile lucrătoare", a spus Veaceslav Negru, antreprenor.

Carte de vizită pentru antreprenorul de la Măgdăcești rămâne însă a fi primul proiect, opera care după Paris a ajuns la Tokyo şi New York. Construcţia impresionează prin complexitate, dar şi prin mărimea sa impunătoare.

"Toată construcţia are şase tone şi jumătate, până la urmă mai adăugăm careva resturi care au rămas, asta va fi la vreo şapte tone şi jumătate care a fost prelucrată", a spus Veaceslav Negru, antreprenor. 

Inginerul este mândru că a reușit să construiască ceea ce nu au reușit anumite companii din Uniunea Europeană.

"Oficiul arhitectural care a elaborat proiectul dat a apelat la mai multe companii din Spania, din Portugalia, din Cehia, nu au găsit însă rezultate pozitive în vederea asamblării şi au ajuns până în Chişinău", a spus Veaceslav Negru. 

Acum, atelierul de la Măgdăcești are comenzi pentru construcția a zece lucrări, toate fiind din Franța.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu