O companie vrea să construiască Arena Chişinău

Embed:

O companie vrea să construiască "Arena Chişinău". Astăzi, la Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a avut loc şedinţa comisiei de selectare a partenerului privat.

Potrivit secretarului de stat Igor Şarov, compania întruneşte toate condiţiile pentru a participa la concurs. Deocamdată, nu au fost făcute publice informaţii despre agentul economic, întrucât a fost semnat un contract de confidenţialitate.

Săptămâna viitoare, autorităţile vor analiza propunerile tehnice şi financiare pe care le oferă firma, care vrea să devină partenerul privat pentru efectuarea lucrărilor. Concursul de selectare a avut loc în perioada 5 mai - 4 iulie.

Complexul ultramodern va fi ridicat pe un teren de zece hectare din comuna Stăuceni. Arena Chişinău va avea o capacitate de până la cinci mii de locuri și va putea găzdui diferite evenimente sportive, conferințe, expoziții sau concerte.

Complexul va găzdui o piscină olimpică şi terenuri de tenis. Proiectul este implementat la iniţiativa preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu