O companie de produse de îngrijire, obligată să plătească daune de 4.7 miliarde de dolari. Care este motivul

Johnson & Johnson (J&J) a fost condamnată de un tribunal din St. Louis, SUA, la plata unor despăgubiri de 4,96 miliarde de dolari unor 22 de femei și familiilor lor care au acuzat compania că azbestul din pudra de talc le-a îmbolnăvit de cancer ovarian, aceasta fiind cea mai mare sumă impusă companiei printr-un singur proces.

Juriul a stabilit o sumă de 550 de milioane de dolari pentru daune compensatorii, iar apoi a adăugat daune punitive de 4,14 miliarde de dolari împotriva companiei, pentru că nu a avertizat că pudra de talc crește riscul de cancer ovarian, scrie libertatea.ro.

Cunoscuta companie s-a declarat "profund dezamăgită" de acest verdict, pe care l-a descris ca fiind produsul "unui proces fundamental nedrept". Astfel, firma va ataca decizia.

Daunele punitive, în special cele care de multe ori sunt mai mari decât daunele compensatorii, sunt deseori reduse de către judecător sau inversate la apel. Compania a fost implicată în peste 9.000 de procese regate de pudra de talc, iar rezultatele au fost mixte.

J&J susţine că pudra de talc pe care o produce a fost întotdeauna sigură şi fără azbest.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu