O companie de investiţii din Federaţia Rusă a devenit acţionar al Băncii de Economii din Moldova

Embed:

Cunoscuta Companie de investiţii din Federaţia Rusă "Vneşekonombank" a devenit acţionar al Băncii de Economii din Moldova. Despre aceasta a anunţat portalul kommersant.md. Tranzacţia s-a efectuat la Bursa de Valori din Moldova, unde a fost vândut un pachet de tocmai 24,9% din fondul de acţiuni al Băncii de Economii, ceea ce constituie 39,4 mii de acţiuni, în valoare totală de 50,1 milioane de lei.

Preţul unei acţiuni a constituit 5,1 lei, în condiţiile în care preţul nominal anunţat a fost 5 lei. Potrivit publicaţiei, tranzacţia a avut loc cu acordul Băncii Naţionale din Moldova. «Vneşekonombank" este un concern de stat rus care finanţează proiecte investiţionale de anvergură. Potrivit experţilor, Moldova ar putea conta pe investiţii serioase.

"În acest moment, avem nevoie de investiţii. Putem să sperăm că Vneşekonombank va veni cu investiţii importante, de lungă durată. Fiind o companie de investiţii, Vneşekonombank ar putea susţine mixte moldo-ruseşti", a precizat expertul economic Alexandr Tachii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu