O companie aeriană din Australia a efectuat cel mai lung zbor fără escală din istorie

Embed:

Compania Qantas din Australia a efectuat cel mai lung zbor fără escală din istorie. Este vorba despre o cursă test dintre Sydney şi metropola americană New York.

Avionul a parcurs o distanţă de 16.200 de kilometri în 19 ore şi 16 minute. La bordul aparatului de zbor s-au aflat 50 de oameni, printre care directorul companiei Qantas, jurnalişti şi oameni de ştiinţă.

"Acesta este un moment cu adevărat istoric pentru compania Qantas, aviaţia din Australia, compania Qantas şi pentru întreaga lume", a afirmat directorul Qantas, Alan Joyce.

Pentru ca acest zbor să fie posibil, avionul de tip Boeing 787-9 Dreamliner a fost modificat parţial. Cabina piloţilor a fost micșorată, astfel încât să poată fi umplu la capacitatea maximă rezervorul pentru carburanţi. De asemenea, a fost redus numărul pasagerilor şi cantitatea bagajelor. Patru piloţi au asigurat pe rând comanda avionului.

"Acest zbor a fost un succes din mai multe puncte de vedere. Noi am putut vedea efectele unul zbor atât de lung asupra oamenilor", a menţionat pilotul, Sean Golding.

Pentru a rezista mai uşor zborului, pasagerii au făcut periodic exerciţii.

Compania Qantas a anunţat că această cursă va fi lansată oficial până în 2022.

În prezent, compania Singapore Airlines asigură cel mai lung zbor comercial fără escală, operat între Singapore şi oraşul Newark din statul american New Jersey. Cursa are o durată de 18 ore şi 30 de minute.

Lasă un comentariu