O comoară de milioane de dolari, formată din mii de monede de aur şi argint, expusă în SUA. DETALII IMPRESIONANTE despre acest tezaur

Embed:
O comoară formată din câteva mii de monede de aur şi argint, lingouri şi praf de aur va fi expusă la un centru cultural din California, la 30 de ani de când a fost descoperită. Tezaurul, evaluat la multe milioane de dolari, este o parte a încărcăturii unui vas american scufundat în secolul al 19 lea.

S.S. Central America, cunoscută şi Nava de Aur, s-a scufundat în 1857, în timpul unui uragan, în largul coastelor Carolinei de Sud. Peste 400 de oameni au murit atunci, iar încărcătura de câteva tone de aur a fost pierdută. Până în 1988, când Tommy Thompson, un vânător de comori, a organizat o expediţie de căutare. A strâns 13 milioane de dolari de la investitori privaţi care sperau să găsească fabulosul tezaur.

Povestea, însă, nu s-a încheiat în 1988. Tommy Thompson a vândut o parte din lingouri şi monede unei companii private pentru 50 de milioane de dolari. Finanțatorii nu au primit nimic, aşa că l-au dat în judecată şi au câştigat procesul. În cele din urmă, Thompson a fost arestat şi condamnat. Toată comoara, cu excepţia a 500 de monede de aur, a fost recuperată.

"Acum suntem în altă fază a descoperirii, pentru că îndepărtăm stratul de mâl şi depunerile de pe monede şi vedem cum arăta comoara în 1857", a precizat Bob Evans, om de ştiinţă.

Toate exponatele sunt de vânzare. Proprietarii consideră că monedele valorează mult mai mult decât greutatea lor în aur, datorită istoriei şi a rarității.

"Sunt peste 3100 de monede de aur, peste 10 mii de monede de argint, peste o mie de uncii de praf de aur şi 45 de lingouri", a menţionat Dwight Manley, manager California Gold Marketing Group.

Tommy Thompson, care este în închisoare din 2015 pentru înşelăciune şi pentru încălcarea unui acord judiciar, va fi eliberat anul acesta. El susţine că nu ştie nimic despre cele 500 de monede de aur dispărute.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu