O clădire industrială din Beijing va fi reconvertită într-o fabrică de măști medicinale

O clădire industrială din Beijing va fi reconvertită într-o fabrică de măști medicinale, în 6 zile, pentru a face față cererii masive de măști de protecție împotriva coronavirusului, notează agenția de presă chineză Xinhua.

Fabrica va fi construită de China Construction First Group și va produce 250.000 de măști zilnic, mai notează Xinhua. Construcția fabricii a început astăzi și va fi finalizată sâmbătă, lucrătorii muncind în schimburi pentru a putea termina la timp.

Pentru a proteja muncitorii de o eventuală infecție, compania de construcții va verifica temperatura acestora zilnic. De asemenea, vor exista camere speciale unde vor fi ținuți muncitorii care prezintă simptomele coronavirusului.

Din cauza creșterii numărului de persoane infectate, producătorii chinezi de echipamente medicale nu au putut face față cererii.

De pildă, luna trecută, firma CMmask, un producător de măști medicale care asigură 30% din piața chineză, a atras atenția că primește comenzi de peste zece ori mai mult decât în mod normal.

Până în prezent, coronavirusul a ucis aproape 1.800 de persoane, numărul celor infectați fiind de 71.447, scrie libertatea.ro
loading...

Lasă un comentariu