O clădire de 55.000 tone, aruncată în aer cu 226 kg de explozibil (VIDEO)

O clădire de 55.000 tone și veche de 37 de ani a fost spulberată duminică, în doar câteva secunde, în Atlanta,Georgia, relatează RT, citat de b1.ro.

Supranumită Cubul alb de beton, clădirea aparținând companiei Hammond, era una din emblemele orașului, prin urmare, câteva sute de cetățeni au ținut "s-o conducă pe ultimul drum".

O mulțime generoasă a fost prezentă la momentul detonării, izbucnind în urale și aplauze imediat după producerea deflagrației.

Pentru buna desfășurare a acțiunii s-au folosit 226 kg de explozibil, iar onoarea de a apăsa butonul de detonare i-a aparținut unui puști de 5 ani, pacient al unui spital local, potrivit WSBTV.

Clădirea a intrat în declin la sfârșitul anilor 90 când experții evaluatori au conchis că lucrările de consolidare ar depăși costul unei construcții noi. În 2016 cubul a fost oficial golit de conținut și a așteptat demolarea.

Detonarea la 45 de grade s-a efectuat fără riscuri și fără incidente, drumurile din apropiere fiind închise preventiv. Pe locul rămas acum vacant se va construi un centru judiciar ce va găzdui Curtea de Apel și Curtea Supremă de Justiție din Atlanta.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu