O ceaţă lăptoasă a acoperit Chişinăul. Meteorologii anunţă cât de periculos este fenomenul (FOTO)

Embed:

O ceaţă densă s-a lăsat peste Moldova în această dimineaţă. Fenomenul i-a neliniştit pe unii oameni, deoarece era însoţit şi de un miros de fum.

Meteorologii spun însă că nu există motive de panică, deoarece este un lucru absolut normal pentru această perioadă a anului. 

Unii oamenii cred că ceaţa a apărut din cauza unor incendii de vegetaţie din Moldova sau din Ucraina. Mai mult, unii locuitori ai Capitalei sunt îngrijoraţi că s-ar putea îmbolnăvi din cauza acestui fenomen meteorologic.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, ceaţa a apărut după ce în timpul nopţii, temperaturile au scăzut, iar nivelul umidităţii a fost în creştere.

Totodată, specialiştii susţin că nivelul de poluare în Chişinău este redus şi nu s-au înregistrat valori ieşite din comun.

"Am primit alerte de la nordul Moldovei, multe-multe telefoane, dar în dimineaţă s-a atestat în sudul Moldovei o ceaţă mai densă. Nu trece acest aer ceţos, pentru că masele de aer sunt stabile şi nu există o mişcare a lor, fie pe verticală, fie orizontală, ca să le împrăştie", a declarat meteorologul Natalia Zgârcu. 

Meteorologii nu exclud că astfel de fenomene s-ar putea produce şi zilele viitoare, din cauza variaţiilor de temperatură. În acest weekend, valorile medii ale aerului vor scădea cu 10 grade Celsius.

Fotografie surprinsă la Rezina

Ceaţa densă este periculoasă pentru bolnavii de inimă, cei cu afecțiuni respiratorii, copii şi bătrâni. Medicii recomandă acestora să evite să iasă din casă atunci când ceața e mai densă. Tot din cauza acestui fenomen, persoanele sănătoase pot suferi de stări de anxietate, depresie sau amețeli.

Imagini au fost surprinse și la Orhei de Svetlana Matvievici

O "ceață" ciudată a acoperit Orheiul. De dimineață mirosea a fum și vizibilitatea e redusă. Ce se întâmplă? De unde vine fumul, dacă e fum și nu altceva? În alte orașe ale țării cum e?

Dacă ai fost martorul unei situaţii interesante, expediază imaginile surprinse pe adresa contact@publika.md sau prin intermediul opţiunii ŞTIREA TA, de pe site-ul PUBLIKA.MD, iar acestea vor fi văzute de o țară întreagă. 

Totodată, puteți să ne trimiteți materiale și pe  sau  Whatsapp la telefonul 060 88 11 00.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu