O casă protejată, o viaţă salvată. Peste 600 de detectoare de fum au fost instalate în casele oamenilor

De la relansarea Campaniei O casă protejată – o viaţă salvată au fost instalate 621 de detectoare de fum în 537 de case de locuit din 42 de localităţi, iar peste 9564 de oameni au fost instruiţi în domeniul apărării împotriva incendiilor.

Potrivit IGSU, pompierii au evaluat starea a 4853 de detectoare care au fost montate anterior pentru a preveni riscul intoxicaţiilor cu monoxid de carbon.

În ultima perioadă, de instruiri în domeniu au avut parte familii din localităţile Soroca, Floreşti, Dubăsari şi Cahul. Concomitent pompierii, salvatorii, dar şi poliţiştii au desfăşurat Campania comună de prevenire a riscurilor în satele din ţara noastră. Astfel specialiştii au vizitat  2996 de case  din 187 localităţi din raioanele Hânceşti, Cimişlia, Cantemir, Leova, Bălţi, Glodeni, Rîşcani, Criuleni, Dubăsari şi  Teleneşti.

Pompierii au oferit recomandări gospodarilor cum să utilizeze corect sobele, şi să folosească fără încălcări sursele de încălzire. Atenţionările au vizat în mare parte familiile cu mulţi copii, oamenii în etate, dar şi persoanele cu dezabilităţi.

IGSU va continua acţiunile de prevenire pentru a sensibiliza populaţia asupra încălcărilor antiincendiare admise de oameni, care pot duce la tragedii.

loading...

Lasă un comentariu