O CASĂ PROTEJATĂ, O VIAŢĂ SALVATĂ! Peste 2.700 de detectoare de fum, instalate în locuințele oamenilor din patru raioane

Embed:

De la începutul Campaniei "O casă protejată, o viaţă salvată", peste 2700 de locuinţe din raioanele Donduşeni, Drochia, Criuleni şi Dubăsari au fost dotate cu detectoare de fum. În funcţie de numărul surselor de încălzire din case, pompierii au montat în locuinţe câte unul sau chiar două detectoare. Un astfel de dispozitiv costă în jur de 130 de lei.

Beneficiarii sunt în primul rând persoanele cu dizabilităţi, familiile cu mulţi copii şi vârstnicii. Campania "O casă protejată, o viaţă salvată" a început în martie anul curent şi se va desfăşura până în luna martie a anului viitor. Anterior, liderul democraţilor, Vlad Plahotniuc a cerut ca familiile sărace să beneficieze de instalarea gratuită a detectoarelor de fum care pot preveni tragediile. Detectoarele care urmează a fi instalate în locuinţele oamenilor sunt procurate cu sprijinul autorităţilor locale.

De la începutul anului s-au produs peste 1 370 de incendii, de pe urma cărora au decedat circa 80 de persoane. Tot în această perioadă, s-au produs 44 cazuri de intoxicaţii cu monoxid de carbon care s-au soldat cu decesul a 18 oameni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu