O casă protejată, o viaţă salvată. Peste 230 de detectoare de fum au fost instalate în casele oamenilor

Peste 230 de detectoare de fum au fost instalate în casele oamenilor odată cu relansarea Campaniei Naţionale "O casă protejată, o viaţă salvată".

Potrivit reprezentanţilor IGSU, doar pe parcursul ultimei săptămâni, au fost montate astfel de instalaţii în 33 de case din localităţile Chirsova, Cazaclia şi oraşul Vulcăneşti din UTA Găgăuzia, dar şi în gospodării din localitatea Egorovca, raionul Făleşti.

Totodată, pompieri împreună cu organele administraţiei publice locale şi serviciile de asistenţă socială au evaluat starea a 1.218 detectoare de fum anterior instalate din 39 de localităţi din ţară, reuşind să schimbe sursele de energie descărcate.

Pentru următoarea perioadă este preconizată montarea a 195 de instalaţii în 11 localităţi din raioanele Făleşti, Cahul, Ungheni, Teleneşti, dar şi Donduşeni.

Campania "O casă protejată, o viaţă salvată" are menirea de a preveni riscul incendiilor în urma utilizării sobelor defecte, dar şi preîntâmpinarea intoxicaţiei cu monoxid de carbon. Montarea detectoarelor are loc în familii cu mulţi copii, la oamenii în etate, dar şi la persoanele ţintuite la pat.

 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu