O casă din Roma Antică a fost redeschisă în Herculaneum, după 36 de ani

Una dintre cele mai frumoase case din Roma Antică, ce a fost îngropată sub tone de cenuşă în urma erupţiei vulcanului Vezuviu, în anul 79 d.Hr., a fost redeschisă publicului după 36 de ani de când a fost închisă din cauza stării avansate de degradare, scrie agerpres.ro.

Utilizând tehnici inovatoare, o echipă de restauratori a salvat opera de artă somptuoasă din aşa-numita Casa Bicentenarului (Casa del Bicentenario), o clădire cu două etaje din Herculaneum care, la fel ca faimosul cartier Pompeii din vecinătate, a fost devastată de vulcanul din apropiere.

Casa a fost descoperită în anul 1938, iar numele său a fost inspirat de aniversarea a 200 de ani de la începerea excavaţiilor care au condus la dezvăluirea existenţei oraşului demult pierdut.

Ruinele Herculaneum, un oraş mult mai mic decât Pompeii, sunt mai dense şi mai bine conservate, deoarece au fost acoperite de o masă mult mai groasă de cenuşă, care i-a descurajat pe hoţi. De asemenea, a fost un loc mai înstărit, lucru reflectat de rămăşiţele uimitoare.

Echipa de restauratori a elaborat o modalitate de a elimina în condiţii de siguranţă furnirul dăunător şi de a salva lucrările de artă antică aflate dedesubt.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu