O carte extrem de rară, scrisă de Shakespeare, expusă publicului din Franţa (VIDEO)

Embed:

Un exemplar foarte rar din "First Folio", prima colectie cu piese de teatru scrise de William Shakespeare, ce a fost descoperită anul trecut în nordul Franței, a făcut o călătorie istorică în țara natală. Cartea va fi prezentată mass-mediei, istoricilor și cadrelor didactice, iar după asta va fi expusă în cadrul Institutului Francez din Londra.

Capodopera, ce datează din 1623, conține 36 de piese de teatru și este una dintre cărțile cele mai valoroasă din literatura engleză.

Cartea include piese de renume, cum ar fi "Hamlet", "Romeo și Julieta" și "Furtuna", dar 30 de pagini lipsesc, inclusiv pagina de titlu cu portretul scriitorului. Este cel de-al 231-lea exemplar descoperit în lume și al doilea în Franța. Cartea a fost împachetată cu mare grijă și a fost trimisă în capitala britanică prin Eurotunnelul de sub Canalul Mânecii.

"Această carte face parte din istorie și își spune valoarea de la sine. Din moment ce s-a aflat pe aceste rafturi timp de două secole, putem spune că s-a aflat în hibernare", a explicat un expert.

Cartea a fost descoperită accidental într-o bibliotecă din orășelul francez Saint-Omer. Bibliotecarul acestei instituții a dat de ea în timp ce pregătea o expoziție despre literatura engleză. Ea se va afla la Londra până în data de 26 februarie, după care va fi adusă înapoi în Franța.

Volumele "First Folio" au o valoare cuprinsă între 2,5 milioane și 5 milioane de euro, dar acesta valorează mai puțin, pentru că ii lipsesc niște pagini.

Primul exemplar din această colecție a fost publicat la șapte ani de la moartea lui Shakespeare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu