O capsulă a SpaceX cu încărcătură pentru NASA, recuperată după ce a amerizat în Pacific

Compania Spacex a anunțat că o capsulă Dragon cu încărcătură pentru NASA a fost recuperată după ce a aterizat duminică în Oceanul Pacific, la doar câteva ore după ce s-a separat de Stația Spațială Internațională, informează agerpres, cu referire la DPA.

Potrivit SpaceX, capsula — care avea la bord încărcătură științifică și de cercetare pentru NASA de la ISS — a reușit "o amerizare bună".

NASA anunțase anterior duminică că brațul robotic al stației eliberase capsula Dragon cu 2,5 tone de încărcătură, costând în principal din mostre pentru cercetare biologică. După ce capsula a fost eliberată, aceasta a pornit de trei ori motoarele pentru a se îndepărta de ISS și a avut un impuls mai prelung pentru a ieși de pe orbită, desfășurând parașute mici pentru o cădere controlată. În minutele finale dinainte de amerizare au fost declanșate și principalele trei parașute ale capsulei.

Misiunea, pentru care capsula a andocat la ISS la 19 februarie, a fost a zecea în care a fost utilizată o capsulă SpaceX. Compania are un contract pentru a începe să transporte astronauți pe orbită până în 2020.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu

EMISIUNI PUBLIKA »