O campanie "anti pacienţi nervoşi" a fost iniţiată de Institutul de Medicină Urgentă. Ce scop are aceasta

Embed:

"Ei sunt eroii". Acesta este mesajul unei campanii iniţiate de Institutul de Medicină Urgentă, care îşi propune astfel să-i educe pe unii pacienţi nervoși, care deseori îi înjură sau îi agresează pe medicii de pe ambulanţe.

Pe holul spitalului de urgenţă au apărut pozele a 10 medici devotaţi meseriei pentru ca oamenii să-i cunoască pe cei care le-au salvat viaţa.

Departamentului de neurologie, a pus pe picioare la propriu sute sau poate chiar mii de oameni, în 22 de ani de activitate.

"Este foarte plăcut atunci când mergi pe stradă şi uni oameni îţi spun bună ziua şi îţi aduci aminte cum îl cheamă, îşi aduci aminte cu ce l-ai ajutat", a spus Diana Manea, şeful Departamentului de neurologie, epileptologie şi boli interne.

Pacienţii Dianei Manea au doar cuvinte de laudă în adresa medicului.

"Ne pare bine că s-au atârnat aşa frumos. Deamu pot merge oleacă. Atârnarea şi medicamentele puse la timp te pun pe picioare", a spus un bărbat.

"Acum mă simt destul de binişor. Medicii s-au atârnat foarte bine, nu m-am aşteptat, într-adevăr e super", a mărturisit alt pacient al acesteia.

Protagoniştii campaniei au fost aleşi în urma unui sondaj anonim. Din lista acestora nu putea lipsi nici academicianul Gheorghe Ghidirim.

"Iată din 1963 activez fără întrerupere, fără nicio zi de întrerupere în domeniul medicinii. La ora actuală am pregătit 15 profesori, doctori habilitaţi şi 20 de coferenţiar doctori în medicină", a declarat Gheorghe Ghidirim, profesor universitar.

"Practic nu au zi liberă. Spre exemplu, în instituţia noastră sunt realizate anual peste 22 de mii de intervenţii chirurgicale. Jumătate din aceste intervenţii chirurgicale le petrec în orele de noapte", a spus Mihai Ciocanu, directorul Institutului de Medicină Urgentă.

La fiecare jumătate de an, posterele vor fi înlocuite cu altele.
În luna mai, vor fi prezentate cele mai bune asistente medicale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu