O bolnavă ţintuită la pat a rămas fără ajutor. Femeia caută o persoană cu inimă mare să îi fie alături

Embed:

De aproape opt ani boala o ţine ţintuită la pat, iar acum a rămas şi fără o persoană care să o îngrijească. Este istoria tristă a Eugeniei Buruiană din satului Recea, raionul Străşeni care suferă de o boală ereditară rară. Cele care mai o mai ajută la pansamente sunt prietenele apropiate, însă nici ele nu îi pot sta permanent alături. Astfel, Eugenia caută cu disperare cine să îi aline din singurătate.

Eugenia Buruiană are 38 de ani. De la doar trei luni medicii i-au pus un diagnostic dur, epidermoliza buloasă. În popor boala este numită boala fluturelui. Aceasta se manifestă prin apariţia unor erupţii dureroase pe piele. Tânăra are nevoie zilnic de aplicarea unor pansamente, însă de câteva luni nu poate găsi o persoană care să îi fie alături mereu şi să o ajute cu ele.

Eugenia spune că pentru aceasta nu este nevoie de o pregătire specială.

"Nu a fost nici o fată cu pregătiri medicale, aşa lucrează Dumnezeu cu fata ceea că ea face mai bine şi ca un medic care cred că ar învăţa."

Cea mai mare provocare pentru tânără este totuşi frica de a rămâne singură cu durerea sa.

"Nu pot acum să găsesc un suflet şi te simţi aşa un copil al nimănui. Nu pot să stau singură, eu sunt în fiecare zi în pansament "

Eugenia totuşi nu cedează în faţa greutăţilor şi mereu priveşte cu o doză de umor ceea prin ce trece.

"Eu mi-am făcut de mică că eu sunt două Eugenii, pe Eugenia asta bolnavă o las acasă şi eu mă duc. Îmi place să dansez, eu spuneam tu stai acasă, roagă-te la Dumnezeu, dar eu mă duc la distracţie"

Tânăra este înconjurată de oameni cu suflet mare, printre care şi părintele Vladimir şi soţia sa, care o susţin pe Eugenia atunci când tânăra rămâne singură.

"Noi cu preoteasa nu eram căsătoriţi când am făcut cunoştinţă cu Eugenia. Preoteasa o bună parte din timp îi făcea pansament, pentru că pansamentul să învaţă de la o fată la alta şi respectiv când era că nu era fată care să aibă grijă ne mai duceam pe rând", a declarat Părintele Vladimir, prieten.

Primarul satului Recea din raionul Străşeni, acolo unde locuieşte tânăra susţine că nu cunoaştea despre faptul că Eugenia a rămas fără asistentă şi că vor încerca să îi caute pe cineva.

"Dumeaiei nu ne-a informat că a rămas fără îngrijire, noi niciodată nu am fi refuzat pentru că nu refuzăm. Să zicem că permanent cineva ca să stea cu ea, aceasta va fi o problemă. Aici deja lucrătorii noştri comunitari nu pot să stea şi noaptea", a spus Elena Belescu, primarul satului Recea 

În Moldova sunt în jur de 60 de persoane care suferă de acestă maladie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu