O biciclistă în vârstă de 70 de ani a cucerit o cale de acces din Bolivia, supranumită ''Drumul Morţii''

O cale de acces din Bolivia, supranumită ''Drumul Morţii'', poate părea un loc ciudat pentru o bunică septuagenară pe două roţi, însă nu şi pentru cea mai vârstnică participantă la o cursă de ciclism extrem desfăşurată în weekend, relatează agerpres.ro.

Drumul Yungas, cel mai periculos din lume, urcă în spirale până la o înălţime de circa 3.300 de metri, din junglele joase până la culmile înzăpezite din Anzi. Din cauza ceţii, ploii, a căderilor de pietre şi a stâncilor ascuţite mii de oameni au pierit pe acest drum de-a lungul timpului.

Însă, pentru boliviana Mirtha Munoz în vârstă de 70 de ani, cea mai vârstnică participantă din Bolivia care a luat startul sâmbătă la cursa ''Skyrace'' de 60 de kilometri, o competiţie de ciclism extrem, aventura este o extensie naturală a pasiunii sale pe care a dobândit-o în urmă cu mulţi ani.

Munoz s-a apucat de ciclism la sfatul familiei şi a unui prieten psiholog după ce fiul ei a decedat în mod neaşteptat. ''El mi-a spus că bicicleta mă poate ajuta să depăşesc durerea şi să îmi revin'', a declarat ea.

''Este o urcare verticală, ajungi sus, tot mai sus, fără pauză'', a povestit temerara pentru Reuters, după încheierea cursei.

Munoz, una dintre fondatorii cursei, a declarat că în general se bucură de drumurile cu bicicleta alături de cei şase nepoţi ai săi şi speră că cel mai mare dintre aceştia, care va împlini curând 18 ani, îi va călca pe urme în cadrul competiţiei.

Lasă un comentariu