O bază nucleară secretă din Rusia, folosită ca bază pentru minerii de criptomonede. Autoritățile au deschis o anchetă

În timp ce autoritățile de la Moscova dezbat un cadru legislativ privind folosirea criptomonedelor, minerii de monede electronice își văd neabătuți de treabă. Iar o rută a acestui flux monetar duce spre o bază nucleară secretă din Rusia.

Institutul de Cercetare Științifică pentru Fizica Experimentală, unde a fost produsă prima armă nucleară sovietică în 1949, susține că a depistat recent o "încercare de utilizare neautorizată a echipamentelor instituției pentru nevoi personale, inclusiv operațiuni de minerit", transmite The Moscow Times, citează digi24.ro.

Situat în Sarov, un oraș închis la circa 400 de kilometri distanță de Moscova, ICSFE are unele dintre cele mai puternice supercomputere din Rusia, într-o rețea ultrasecurizată - cel puțin pe hârtie – și fără conexiune la Internet, din motive de protecție față de ciberatacuri.

Autoritățile au deschis o anchetă.

Guvernul rus lucrează în prezent la o legislație privind folosirea criptomonedelor.

Vice-ministrul de Finanțe din Rusia, Alexei Moiseev, afirma recent că tinerii ruși înstăriți preferă acum să ofere în dar iubitelor lor "ferme de criptomonede", în loc de diamante.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu