O barcă cu migranți a acostat pe o plajă cu turiști în Spania. Numărul lor este de de trei ori mai mare decât în anul trecut

O barcă cu migranți a acostat pe o plajă cu turiști în Spania, iar evenimentul a atras atenția asupra faptului că numărul celor care au ajuns în Peninsula Iberică în acest an este de trei ori mai mare decât a fost anul trecut, citează BBC News un raport al Organizației Internaționale pentru Migrație, scrie libertatea.ro.

În cursul zilei de joi, turiștii prezenție pe o plajă din Cadiz au surprins imagini cu o barcă plină de turiști care au acostat în mijlocul lor. Poliția spaniolă a transmis că a identificat 9 din cei 30 de pasageri ai bărcii. Toți sunt minori și, deși nu aveau nici un act de identitate asupra lor, se crede că provin din Maroc, au declarat ofițerii de poliție. Aceștia vor fi duși în centre de primire ale migranților, unde pot solicita azil în Spani

În cursul aceleași zile, garda de coastă din sudul Spaniei a anunțat că 10 bărbați din Africa Subsahariană au fost salvați din largul coastei Tarifa, stațiune aflată în regiunea Cadiz.

Până în prezent, numărul persoanelor ajunse pe mare în Spania anul acesta a ajuns la 8.385 și se crede că l-ar putea depăși pe cel al migranților ajunși în Grecia – 11.713.

Această schimbare a destinației ar fi cauzată de faptul că migranții consideră ruta spre Spania mai sigură. „Presupunem că o parte din schimbarea rutei se datorează faptului că ruta spre Spania este considerată o rută sigură pentru cei care ajung în Maroc. De aceea, este posibil ca Spania să depășească performanța Greciei în acest an, ceea ce ar fi o schimbare foarte mare”, a explicat Joel Millman, un purtător de cuvânt al OIM.

Totuși, Spania este încă departe de a atinge persormanța Italiei, care a primit 96.861 de migranți de la 1 ianuatrie până pe 9 august. Acest număr este cu 60% mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Mulți dintre cei care optează pentru o cale mai lungă spre Europa provin din țările din Africa de Vest, inclusiv din Senegal, Gambia, Guineea și Coasta de Fildeș.

Spania este încă departe de Italia, care a primit 96.861 până la 9 august, potrivit OIM.

Numărul total a scăzut cu aproape 60% față de aceeași perioadă a anului precedent.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu