O bancă din Moldova obligată să plătească Statelor Unite 15.000 de dolari

Embed:

Din cauza unei fraude cu carduri pe Internet, o bancă din Republica Moldova a ajuns să plătească altei autorităţi comerciale din SUA peste 15.000 de dolari. Asta deoarece o reţea de hackeri ar fi pătruns în sistemul informaţional de administrare al site-urilor de vânzări on-line din Dallas (SUA), reuşind să sustragă de la clienţii acestora sume importante de bani.

Potrivit informaţiilor preliminare, banii „furaţi” de la clienţi ajungeau pe card-urile unor moldoveni care extrăgeau lichidităţile din ATM-urile din Capitală.  Infractorii goleau card-urile de întreaga sumă, datorită faptului că acestea nu aveau anumite limite zilnice. Ulterior, o parte din bani erau transmişi mai departe altor persoane.

Proprietarii magazinelor on-line din SUA care au aflat despre lipsa banilor, dar şi despre destinaţia acestora, au sesizat banca din Moldova, somând-o să restituie banii extraşi în mod fraudulos.

Administraţia băncii a sesizat Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei. Ieri, ofiţerii CCCEC au reţinut două persoane, cu vârstele de 24 şi respectiv, 21 de ani,  în flagrant, în momentul în care au extras dintr-un bancomat de pe strada V. Lupu şi altul de pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt din Capitală 2.000 dolari.

Aceştia aveau cu sine două card-uri, extrase din cont de la ATM-uri, iar la domiciliul unuia dintre tineri au fost depistate 15 carduri emise de diferite bănci din Moldova şi un card reader.

În prezent, cei doi se află în Izolatorul CCCEC, pe numele lor fiind pornită o urmărire penală.

Procurorii anticorupţie investighează cazul, pentru a stabili toţi membrii reţelei.


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu