O avalanşă a lovit două hoteluri în Austria. Nicio persoană nu a avut de suferit

Şaizeci de turişti şi angajaţi au reuşit să scape marţi dimineaţă nevătămaţi din două hoteluri montane din Austria lovite de o avalanşă, scrie agerpres.ro.

Potrivit imaginilor difuzate de canalul de televiziune austriac ORF, zăpada a spart ferestrele şi a pătruns pe scările hotelului situat în staţiunea Ramsau.

Stratul de zăpadă din Alpii austrieci măsoară mai mulţi metri în urma precipitaţiilor din ultimele două săptămâni care au dus la închiderea mai multor drumuri din cauza riscului crescut de avalanşă.

În landul Salzburg, zeci de mii de locuitori şi turişti nu au mai avut acces la transport rutier marţi inclusiv cei din renumita staţiune de schi Saalbach-Hinterglemm.

Cu toate acestea, intensitatea ninsorilor a scăzut marţi, iar avertizările de avalanşă au fost reduse cu o treaptă, de la ''foarte ridicat'' la ''ridicat'' în mai multe regiuni.

Estul Elveţiei, la apropiere de graniţa cu Austria, s-a confruntat, de asemenea, cu fenomene meteo specifice iernii.

Un băiat în vârstă de patru ani din oraşul elveţian Naefels a supravieţuit unui incident care i-ar fi putut provoca moartea după ce a alunecat de la balcon şi a căzut şapte metri în gol, a anunţat marţi poliţia locală.

Băiatul nu a suferit răni, căderea sa fiind atenuată de stratul de zăpadă şi de terenul înmuiat de umezeala din ultimele zile, a precizat pentru dpa un purtător de cuvânt al poliţiei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu