O atletă paralimpică medaliată cu aur, eutanasiată în Belgia. Sportiva: Pentru mine moartea este ceva liniștitor

Marieke Vervoort, atletă paralimpică medaliată cu aur, a fost eutanasiată, marți, în Belgia, la vârsta de 40 de ani, informează digi24.ro.

La vârsta de 14 ani, Marieke Vervoort a fost diagnosticată cu o boală degenerativă incurabilă la coloana vertebrală, potrivit Mediafax.

"Este foarte greu de suportat pentru corpul meu. La fiecare antrenament sufăr din cauza durerilor. La fiecare cursă mă antrenez din greu. Antrenamentele și competițiile sunt un medicament pentru mine. Mă antrenez atât de mult pentru a-mi îndepărta toate fricile", a declarat Vervoort, conform The Guardian.

Marieke Vervoort a fost o susținătoare înfocată a dreptului la eutanasie, care este legală în Belgia.

"Sunt foarte speriată, dar eutanasia îmi conferă liniște pentru că știu că atunci când va fi prea mult pentru mine, am o alternativă. Nu mai văd moartea ca în urmă cu câțiva ani. Pentru mine, moartea este ca o operație. Mergi la somn și nu te mai trezești niciodată. Pentru mine este ceva liniștitor", a mai spus Marieke.

Vervoort a fost medaliată cu aur și argint, în 2012, la Jocurile Paralimpice de la Londra, la proba de curse în scaun cu rotile. De asemenea, a mai câștigat două medalii, în 2016, la Rio de Janeiro.

 

loading...

Lasă un comentariu