O armă pneumatică şi circa 6.000 de ţigarete nedeclarate, confiscate de vameşi

Angajații Serviciului Vamal au prevenit două tentative de trecere ilegală peste frontiera vamală a bunurilor nedeclarate, posesorii cărora au optat pentru Coridorul Verde. În cadrul verificărilor, vameșii au depistat o armă pneumatică și aproximativ 6 000 de țigarete, care nu au fost declarate organului vamal conform prevederilor legale.

Arma pneumatică a fost descoperită de către vameșii de la Criva, care, acționând în baza analizei de risc au supus verificărilor un autoturism care s-a prezentat pe sensul de intrare în țară. Ulterior, în cadrul cercetărilor s-a stabilit că arma îi aparținea unuia dintre pasagerii din unitatea de transport verificată.

Un alt caz de încălcare a legislației vamale a fost înregistrat la postul vamal Sculeni, unde vameșii, au depistat cu ajutorul câinelui antitabac 5 580 de țigarete marca „Ashima” fără timbre de acciz. Țigaretele erau ascunse în rezervorul de combustibil al unui autoturism, condus de către un conațional, în vârstă de 24 de ani.

Conform procedurii, arma a fost ridicată și transmisă spre expertiză, iar țigaretele au fost reținute în vederea confiscării.

Persoanele implicate în săvârșirea contravențiilor riscă sancțiuni în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu