"O armă de ucidere în masă!" Gazul neuro-toxic Novichok, folosit în tentativa de asasinare a fostului spion rus, NU ARE LEAC

Embed:

Gazul neuro-toxic Novichok, folosit în tentativa de asasinare a fostului spion rus Serghei Skripal, nu are leac, susţine Vil Mirzaianov, unul dintre oamenii de știință care a creat această otravă. El a menționat că se simte vinovat că a luat parte la inventarea unei arme atât de periculoase.

"Îmi pare rău că am făcut parte din această afacere criminală. Probabil, din această cauză sunt unul dintre cei mai înfocați dușmani ale armelor chimice. Este o armă de ucidere în masă", a menţionat Vil Mirzaianov.

Mirzaianov a menționat că cei care au fost contaminați cu Novichok pot trăi în continuare dacă au primit antidotul la timp. Totuși, ei vor avea nevoie în permanenţă de noi doze de antidot și vor duce o viață în chinuri. Potrivit lui, această otravă acţionează după principiul gazului iritant, dar este de zece ori mai puternică.

Vil Mirzaianov a fost arestat în 1992 de autoritățile ruse după ce a scos la iveală detalii despre programul chimic elaborat de URSS în anii '70. Ulterior, Moscova i-a permis să emigreze în Statele Unite.

Fostul spion rus Serghei Skripal și fiica sa, precum și un polițist care i-a găsit, sunt în prezent în stare gravă. Londra suspectează că în spate ar sta Rusia, care neagă vehement acuzațiile.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu