O anchetă internă a fost deschisă în cazul minorului de 14 ani, care s-a înecat la Orheiul Vechi

Embed:

Direcţia raională de învăţământ din Ialoveni a deschis o anchetă internă în cazul minorului de 14 ani, care s-a înecat în râul Răut. Reprezentanţii direcţiei susţin că trebuia să fie emis un ordin intern, prin care să fie stabilit numărul de copii, profesorii care urmau să le poarte grija, dar şi traseul excursiei.

Totodată, poliţia din Orhei a iniţiat urmărirea penală pe cazul înecului unui adolescent de 14 ani la Orheiul Vechi. Dosarul penal a fost pornit pentru neglijenţă în serviciu, soldată cu decesul unei persoane.

"Un grup de copii, care se aflau fără supravegherea profesorului şi a însoţitorilor, a intrat în apa râului Răut, pentru a se scălda. Tot ei au organizat o mică competiţie, între ei, cineva trece râul, lăţimea căruia constituie 5-6 metri. În prezent, statut de bănuit nu are nimeni", a spus şeful adjunct al Secţiei urmărire penală din Orhei, Alexandru Borodatîi.

Răpuşi de durere, părinţii copilului inecat spun totuşi că nu vor da în judecată profesorii.

"Şi profesorii sunt de vină şi ei poate nu sunt ascultători, dar dacă s-a întâmplat, s-a întâmplat, ce să-i faci?", a spus tatăl copilului. 

"Nu ne-au spus nimic concret, ştiu că l-am trimis la mănăstire şi l-am găsit în morgă. Este o neglijenţă, dar e şi o întâmplare", a spus mama copilului.

Colegii băiatului au refuzat să vorbească cu jurnaliştii. 

Potrivit şefului Inspectoratului raional de Poliţie Orhei, Grigore Josan, vor fi audiaţi profesorii care urmau să supravegheze grupul de copii, dar şi administraţia şcolii din satul Hansca, Ialoveni.

"Traseul era satul Hansca-Mănăstirea Saharna tur-retur. Nu li se permite schimbarea traseului, doar ceea ce este indicat în acest act. Vom aştepta şi rezultatele anchetei. Sunt mai multe prevederi ale Codului Muncii pentru încălcarea disciplinei de muncă. Poate fi şi eliberarea din serviciu", a declarat şeful Direcţiei Învăţământ Ialoveni, Raisa Melenciuc.

Tragedia s-a produs duminică seară, în satul Butuceni, raionul Orhei. Oamenii legii susţin că, oficial, grupul din 15 elevi şi trei profesori urma să viziteze Mănăstirea Saharna, iar deplasarea la Orheiul Vechi nu a fost prevăzută. Pe marginea cazului a fost pornit un dosar penal.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu