O altfel de şedinţă a Parlamentului. Cine i-a înlocuit pe deputaţi şi ce spune Andrian Candu

Embed:

De ziua lor, aproape 50 de copii din diferite regiuni ale țării au devenit pentru o zi deputați. Împreună cu președintele Parlamentului, Andrian Candu, ei au participat la o şedinţă de plen, au adresat întrebări despre procesul legislativ, iar la sfârşit au adoptat o Declaraţie comună cu privire la asigurarea prieteniei între Parlament și copiii din ţară. Cei mici s-au interesat ce trebuie să facă pentru a ocupa un fotoliu de parlamentar şi cum se adoptă legile. 

Sedinţa Parlamentului copiilor s-a desfăşurat conform tuturor regulilor legislative. În şedinţă au fost aleşi doi vicepreşedinţi ai Parlamentului, care l-au ajutat pe Andrian Candu să prezideze întrunirea.

Copii au urmărit un filmuleţ despre ce reprezintă instituția parlamentară.

"S-a menţionat în video că deputaţii lucrează joia şi vinerea. Însă sunt situaţii excepţionale care pot apărea în alte zile. Ce fel de situaţii sunt acestea?" a întrebat o fetiţă.

"De exemplu, doamne fereşte, închipuiţi-vă că inundaţiile sunt foarte mari şi trebuie să luăm o decizie în Parlament să declarăm o stare de urgenţă", a explicat şeful Legislativului.

"Ce trebuie să fac ca să devin deputat?" a întrebat un alt copil.

"În primul rând să aveţi o activitate politică într-un partid politic - Câţi anişori aveţi? - 13 - Încă cinci ani şi deja puteţi să candidaţi în alegeri parlamentare", a precizat Andrian Candu.

În şedinţă, declaraţia dintre Parlament şi copii a fost adoptată cu vot unanim.

După încheierea şedinţei plenare, Andrian Candu împreună cu copiii au lipit abţibilduri la intrarea în Parlament cu mesaje antifumat.

"Astăzi am avut emoţii pe care nu le-am avut în timpul şedinţelor cu deputaţii mari. M-a bucurat foarte mult că copiii au fost activi şi au pus întrebări, unele chiar sensibile", a spus preşedintele Parlamentului.

Cei 48 de copii, care au ocupat fotoliile de deputat, au vârste cuprinse între 7 şi 18 ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu