O adolescentă a murit din cauza unei boli, care se ia prin sărut. Ce simptome a avut victima

O adolescentă din Florida a murit din cauza mononucleozei, o boală foarte comună în rândul tinerilor, care se ia prin sărut. 

Fata de 17 ani a avut simptome asemănătoare răcelii timp de trei săptămâni înainte să moară. Ea părea "să aibă mereu o durere de cap", povestește tatăl ei, potrivit People, citează digi24.ro.

Tânăra a mers la spital, acuzând dureri de cap și stări de gripă, însă analizele făcute de medici i-au ieșit bine inițial. Ulterior, adolescenta a început să aibă simptome mai severe, inclusiv amorțirea membrelor și vorbea neinteligibil.

Medicii au bănuit atunci că fata a suferit un accident vascular cerebral și au trimis-o la un al spital. Abia în ultimele zile de viață, medicii au descoperit cauza reală a stărilor fetei.
Familia ei strânge acum fonduri pentru a-i dona mai departe în domenii pe care fata le iubea, precum muzica și sportul.

Mononucleoza, cunoscută și ca boala sărutului, este o infecție cel mai des cauzată de virusul Epstein-Barr, care poate fi transmis prin salivă. Boala este foarte comună în rândul adolescenților și al adulților tineri și cel mai des trece de la sine, iar mulți nici nu știu că au suferit de ea.

În general, o persoană infectată cu Epstein-Barr, organismul va crea aticorpi, asta acea persoană va fi imună la mononucleoză. Boala se manifestă prin oboseală extremă, slăbiciune musculară, febră, dureri în gât, dureri de cap, umflarea ganglionilor, umflarea ficatului și a slinei, scăderea apetitului.

Nu există un tratament specific pentru mononucleoză, antibioticele nefiind eficientă în cazul acesta. În cazuri rare, mononucleoza poate fi fatală.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu