Nuntă de diamant la Lozova: Acum 60 de ani şi-au jurat iubire veşnică, iar azi încă se mai ţin de mână

Embed:

Acum 60 de ani şi-au jurat iubire veşnică, iar azi încă se mai ţin de mână. Este povestea lui Constantin şi Nadejda Botnari din satul Lozova, Străşeni, care au trăit o viaţă întreagă în armonie, dragoste şi înţelegere. Cei doi au sărbătorit ieri Nunta de Diamant, alături de cei cinci copii, 11 nepoți, cinci strănepoți, dar și alți oaspeți.

Constantin Botnari îşi aminteşte şi acum cu emoţii cum a furat-o pe Nadejda de pe uliţele satului şi a adus-o mireasă, după ce s-a îndrăgostit de ea la o nuntă.

Mireasa avea doar 16 ani, iar mirele era cu şapte ani mai mare.

"Le-am spus la părinţi, iaca asta e mireasa, nu mai trebuie logodnă, nu mai trebuie nimic. Tata îmi spune, îţi place, e a ta."

"Încă a bătut-o pe soacră-mea pe umăr şi îi spune, mie ce mi-a plăcut, mi-am luat, ţie îţi place? Asta-I, asta-i."

Femeia spune că secretul fericirii lor a fost respectul şi înţelegerea.

"Mai sunt greutăţi în viaţă, dar cu răbdare, mai cu socoteală, te mai gândeşti ce să spui, ce să faci şi mergi înainte."

Şi copiii spun că părinţii le-au oferit un exemplu de dragoste şi armonie.

"Nu prea i-am auzit să se certe. Chiar dacă se certau, dar nu faţă de copii. Poate undeva aveau ceva aparte, dar numai nu faţă de copii."

"Eu îi ţin minte că se stimau mult, se ajutau unul pe altul. Mama era foarte bolnavă şi tata mereu o ajuta. Noi tot o ajutam. Asta a fost, stimă şi ajutor reciproc."

"Sunt cei mai buni soacră şi socru. Venim acasă, ca la casa părinţilor mei. Întotdeauna ne sună, tot timpul sunt grijulii cu noi."

Nepoţica Amelia le-a dedicat bunicilor o poezie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu