Numiri, aprobate de Parlament: Creangă, Carpov, Calmîc şi Untilă, în consiliul de administraţie la ANRE

Embed:

ANRE, Curtea de Conturi, Agenţia pentru Soluționarea Contestațiilor, dar şi Consiliul de administraţie a fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar vor avea conduceri noi. Parlamentul, întrunit astăzi în ultima ședință în actuala componență, a numit șefii acestor instituții publice. 

Legislativul a aprobat, cu 52 de voturi, numirea a patru directori în Consiliul de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică. Ele vor fi ocupate de către deputații Ștefan Creangă și Eugen Carpov, fostul ministru al Economiei, Octavian Calmîc și fostul președinte al Curții de Conturi, Veaceslav Untilă, care a fost numit şi director general al ANRE. Un al cincilea post de director al ANRE rămâne vacant.

Funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi va fi ocupată de Marian Lupu. El a fost numit cu votul a 52 de deputaţi pentru un mandat de cinci ani.

Iar parlamentarul Anatolie Zagorodnîi a fost ales cu 54 de voturi director al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor, pe un termen de şapte ani.

Parlamentul a mai aprobat şi numirea a 4 membri în Consiliul de administrație al Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar pe un termen de şapte ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu