Numerele speciale cu seria RM A vor dispărea

Embed:

Maşinile deputaţilor şi miniştrilor vor rămâne fără plăcuţe speciale de înmatriculare, iar numerele din seria RM A vor fi scoase din uz. Acestea sunt doar câteva dintre surprizele pregătite de Ministerul de Interne pentru demnitari. Autoriritatea afirmă că pregăteşte un nou regulament de eliberare a plăcuţelor speciale, iar odată cu intrarea lui în vigoare maşinile cu numere din seria RM P sau RM G vor putea fi numărate pe degete.

Botnariuc a spus că numere speciale vor avea doar maşinile de care beneficiază conducerea de vârf a ţării, printre care şeful statului, preşedintele Parlamentului şi premierul. Vestea despre preconizata reformă, însă, i-a supărat pe unii funcţionari.

În schimb, şoferii care conduc maşini cu plăcuţe obişnuite susţin iniţiativa Guvernului. Unii spun că se întâmplă des ca şoferii demnitarilor să încalce regulamentul rutier.

Povestea plăcuţelor speciale a început miercuri, după ce ministrul de stat a anunţat că fosta guvernare a eliberat ilegal 49 de numere speciale, dintre care cinci din seria RM G şi 44 RM A. Fostul premier Vasile Tarlev nu a fost de găsit pentru a comenta acuzaţiile. Fostul şef al Aparatului Guvernului, Pantelei Tâltu, afirmă însă că toate plăcile au fost eliberate conform regulamentului în vigoare.

În total, în Moldova sunt înregistrate aproape 350 de maşini cu numere speciale din seria RM P, RM G şi RM A.

Lasă un comentariu