Numele ministrului Sănătăţii, Andrei Usatîi, figurează într-un nou dosar penal DETALII

(UPDATE 15. 41)"Acum sunt mai clare faptele, deşi cele pe care le aveam până acum tot erau suficiente. Investigaţia nu se porneşte neapărat atunci când sunt 100 de procente probe, ci şi când sunt bănuieli legale. Conform standartelor internaţionale, dosarul este pe faptă, nu pe persoană. Ulterior se stabileşte persoana. O persoană, de regulă, nu poate decide totul, cineva pregăteşte materialele, cineva documentele, există o procedură. Au fost implicate mai multe persoane, inclusiv care au executat acest ordin", a spus avocatul Roman Zadoinov.

(UPDATE 15. 29) Prin ordinul ministrului, s-a dispus reorganizarea Spitalului Republican. Urmează să mai ridicăm documente şi să audiem persoane. Dacă spaţiul este ipotecat, nu poate fi înstrăinat sau gajat în alte scopuri", a spus şeful de direcţie din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie, Bogdan Zumbreanu.

Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) a deschis un dosar penal în cazul ipotecării a peste 500 de metri pătraţi din cadrul Spitalului Clinic Republican. În dosar figurează şi numele ministrului Sănătăţii, Andrei Usatîi. Totodată, procurorii susţin că nicio persoană nu are statutul de bănuit.

La 10 zile după acordul ministrului privind ipotecarea spaţiilor din cadrul Spitalului Republican, Andrei Usatîi a emis un ordin de reorganizare a instituţiei. Asta înseamnă că, potrivit contractului de ipotecare, instituţia bancară, ce a oferit banii, poate să intre în posesia spaţiului ipotecat.

Publika.md aminteşte că CNA a anunţat că doi agenţi economici care urmau să doteze instituţia cu echipament medical a obţinut credite în valoare de peste 16 milioane de euro, prin ipotecarea unei părţi din parterul acestui spital. 

Atunci, Ministrul Sănătăţii a respins acuzaţiile pe care le-a calificat drept jocuri politice murdare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu