Numărul tranzacţiilor imobiliare cu apartamente a scăzut cu până la 20%

Embed:

Piaţa imobiliară este în declin. Doar în primul trimestru al acestui an, numărul tranzacţiilor imobiliare cu apartamente a scăzut cu aproape 4% faţă de perioada similară a anului trecut. Datele sunt prezentate de Întreprinderea de Stat Cadastru.

În timp ce datele Întreprinderii de Stat Cadastru arată o scădere de aproximativ 4 la sută la nivel naţional, agenţiilor imobiliare din Capitală prezintă informaţii potrivit cărora, piaţa imobiliară a scăzut chiar cu până la 20 la sută.

Cele mai scumpe apartamente sunt cele din sectorul Centru al Capitalei. Un metru pătrat costă, în medie, 850 de euro. Ceva mai ieftine sunt locuinţele din cartierul Râşcani, în medie un metru pătrat este de 725 de euro. În sectoarele Telecentru şi Botanica, un metru pătrat costă, aproximativ, 700 de euro. În sectorele Buiucani şi Ciocana preţurile sunt de 650 şi respectiv 600 de euro pentru un metru pătrat. În sectorul Poşta Veche găsim cele mai ieftine apartamente. Aici preţul mediu al unui metru pătrat din suprafaţa locuinţei este de 570 de euro.

După municipiul Chişinău, cele mai scumpe locuinţe sunt în Municipiul Bălţi. Aici un metru pătrat de locuinţă poate fi cumpărat la preţul de 400-450 de euro. Următorul în top este oraşul Cahul, unde peţurile variază între 350 şi 400 de euro. Ceva mai ieftine sunt lucuinţele din Ungheni şi Orhei. Apartamentele cu cel mai mic preţ pot fi găsite în oraşele Edineţ şi Donduşeni, unde un metru pătrat din suprafaţa totală a locuinţei variază între 200 şi 250 de euro.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu